c aanpak

Het basis idee van onze inrichting is het streven van een harmonie, waarin uw paard centraal staat, dit met het oog op een ultieme ervaring tussen ruiter en paard.

We vertrekken van het nobele in een paard, met de eeuwige vraag hoe we beter en meer kunnen ontwikkelen, tot de grootste genoegdoening van uw paard, wat zich zal uitstralen op uzelf.

Hiervoor zullen we aandacht geven aan de huisvesting, voeding, fysieke en mentale ontwikkeling van het paard, met een medische en paramedische begeleiding, zodat we het samen met u als ruiter tot een hoger niveau willen brengen.

Het klinkt misschien allemaal zeer moeilijk, maar met een optimistiche aanpak en een respect voor de harmonie en het wezen zelf van een paard, kan zeer veel bereikt worden.



Eerst dienen we na te gaan waarvoor het paard een aanleg heeft en wat uw wensen zijn. Met wat realiteitszin, beseft men dat een brabants trekpaard, hoe mooi het ook is, geen hoge ogen zal gooien als springpaard. Het tegendeel nastreven zal slechts een wrange nasmaak laten. Wel kunnen we een bepaalde aanleg doen ontwikkelen. Immers door bepaalde oefeningen kan men een bepaalde spiermassa trainen en een wens aanwakkeren.

Wij dienen oog te hebben voor de bouw en het karakter van het paard en goed luisteren naar de wensen van de ruiter om de mogelijkheden te kunnen afwegen en een mooi geheel te bewerkstelligen.

Zonder ooit het geheel uit het oog te verliezen, kunnen we een aantal deelfacetten beter toelichten :
-         huisvesting
-         voeding
-         medische begeleiding
-         correct beslag